قهوه فوری

Instant Coffee

 

داستان قهوه فوری:

دقیقا چگونه قهوه فوری ساخته می شود؟

قهوه فوری را می توانید در هرجایی که می روید، پیدا کیند. این فوق العاده راحت و لذت بخش یا حداقل قابل تحمل می باشد – کسانی که به دنبال کافئین ارزان و افزایش سریع آن در خود هستند. حال آنکه شما ممکن است قهوه فوری را دوست داشته باشید یا کاملا از آن فراری باشید، آیا واقعا می دانید که قهوه فوری یا Instant coffee چیست؟

قهوه فوری

قهوه فوری Instant Coffee چیست؟

اساسا قهوه فوری، قهوه دم شده ای است که آب را از آن گرفته یا حذف کنید. این فرآیند مرموز نیست و تغییر شیمیایی عجیب و غریبی وجود ندارد.  قهوه فوری در حقیقت قهوه خالص می باشد. شما همچنین ممکن است که قهوه فوری را به عنوان ها یا نام های زیر نیز شنیده باشید:

  • پودر قهوه Coffee Powder – شبیه پودر بنظر می آید.
  • قهوه محلول Soluble Coffee – از آنجا که در آب حل می شود.
  • کریستال قهوه Crystal Coffee – ماده خشک، پودر مانند و بلورین است.

به طور معمول، قهوه فوری با دانه های قهوه ربوستا به جای دانه های قهوه عربیکا که گران تر است، تهیه می شود.

 

قهوه فوری چگونه ساخته می شود؟

دو روش برای تولید کریستال یا گرانول قهوه فوری وجود دارد: خشک کردن به روش انجماد و خشک کردن به روش اسپری.

قبل از مرحله خشک شدن، قهوه دم می شود یا ممکن است با یکی از روش ها زیر،  غلیظ یا عصاره گیری شود:

  • تبخیر به روش خلاء – فرآیندی که قهوه می تواند در دمای پایین تر جوش آید. همچنین برای تهیه سس گوجه فرنگی، شیر خشک و سایر غذاهای تجاری استفاده می شود.
  • غلظت به روش فریز (بسرعت یخ زدن یا انجماد) – یک فرآیند که با عطر و طعم سازگاری بیشتر دارد و در آن آب حذف می شود و مایع غلیظ تری  بجای می ماند. این روش همچنین برای تولید عصاره آب میوه های و عصاره سرکه و غیره استفاده می شود.

 

خشک کردن به روش انجماد در قهوه فوری:

خشک کردن به روش انجماد بیشترین طعم قهوه را حفظ می کند، اما این یک روش پیچیده است. این احتمال وجود دارد که شما برای قهوه فوری تولید شده به روش انجمادی بیشتر هزینه کنید، اما تفاوت عطر و طعم آن ارزشش را دارد.

۱- قهوه یا کنسانتره (عصاره) قهوه (ساخته شده توسط روش انجماد) با به سرعت به انجماد رساندن در حدود دمای  منفی ۴۰- سانتیگراد محلول قهوه بدست می آید.

۲- آن را در یک محفظه خشک قرار داده و یک خلاء در محفظه ایجاد شده و سپس محفظه گرم می شود.

۳- همانطور که قهوه یخ زده گرم می شود، آب یخ زده به سرعت تبخیر شده و قهوه خشک یا قهوه فوری، باقی می ماند.

خشک کردن به روش اسپری در قهوه فوری:

روش اسپری خشک کردن برای ساخت قهوه فوری، تقریبا به اندازه دم کردن قهوه زمان می برد. انتقال از قهوه مایع به قهوه فوری تنها ۵ تا ۳۰ ثانیه طول می کشد.

۱- در این روش، قهوه یا عصاره قهوه از یک برج یا محفظه با ارتفاع زیاد در یک محفظه با هوای گرم اسپری می شود.

۲- در طی سقوط قطره های قهوه، آب موجود در آنها تبخیر می شود.

۳- کریستال های خشک قهوه به پایین محفظه می ریزند.

متاسفانه، در این فرایند، دمای بالا بروی روغن قهوه که منجر به عطر و بو قهوه می شود، تاثیر گذاشته و بیشتر  عطر و طعم قهوه از بین می رود.

همچنین، اغلب تکه های قهوه فوری ایجاد شده در این روش بیش از حد پودر می شود و اصطلاحا از حالت گرانولی درمی آید. برای ایجاد پودر یا تکه های قابل قبول برای مصرف کنندگان، تکه های قهوه فوری با یک سری فرآیندهای اضافی در مرحله بخار شدن، تولید می شوند تا حالت گرانولی بیشتری داشته و بیش از حد پودر نشوند.

 

(انتشار با ذکر منبع www.onlinecoffee.ir )

 کوک بنوش، کوک شو

 

فروشگاه

دانستنیهای قهوه

قهوه فوری Instant Coffee چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *